VremeaOnLine
Cod poștal: 557225

Vremea in Saliste, Sibiu

Prognoza meteo in Orașul Sălişte Miercuri, 27 Ianuarie, 2021, oras din judetul Sibiu, cod postal 557225, vremea pe ore in Sălişte azi, maine si pentru 10 si 15 zile.

Noros, la ora 03:16 AM

Noros
-1° celsius

Resimtită -4°

N
S
V
E
  • Vizibilitate de 16 km
  • Vânt din WNW 293 °N cu 11 km/h

Nivel UV
scăzut
Precipitatii
0.0 mm
Acoperire cu nori
100%
Punct de rouă
-6°C
Presiune
101 kPa
Umiditate
69%
Directie vânt
WNW
Viteză vânt
11 km/h
Rafale vânt
11 km/h

Starea vremii în Sălişte pe ore

Săliște în limba latină Magna Villa Valachicalis , este o localitate în vestul județului Sibiu, Transilvania, România. A fost declarat oraș în 2003. O instituție foarte importantă a orașului, alături de conducerea acestuia și de biserică a fost și este școala. Școala din Săliște este atestată documentar din anul 1616, dar există certitudini că a existat înainte de această dată. A funcționat, ca toate școlile de bucoavnă, pe lângă biserică, sub aripa căreia s-a dezvoltat și în secolele ce au urmat. A fost apoi școală confesională, școală normală capitală cu patru clase, cu drept de a elibera diplome , având un rol central în promovarea culturii și păstrarea limbii române în această parte a Ardealului. Atunci când biserica nu a mai fost suficient de încăpătoare pentru toți copiii ce doreau să învețe carte, s-au închiriat case din sat pentru școală, sau chiar casa învățătorului era folosită în acest scop. Apoi a urmat construcția localurilor de școală, adevărate ctitorii, în 1821, 1863, 1870, 1888, 1903, 1926, 2008. Cele două localuri de școală, "Școala de sus" și "Școala de jos" , asupra cărora s-a lucrat aproape două secole, au săli de clasă spațioase, dar mai ales trebuie vizitată Sala festivă a școlii, construită în 1903, care impresionează prin decorațiunile interioare inspirate din sălile de spectacole vieneze. Azi, școala din Săliște se numește Liceul Tehnologic "Ioan Lupas", cu profil economic; este unitate școlară cu personalitate juridică, având elevi de la vărsta preșcolară până în clasa a XII-a, din Săliște și din toate satele aparținătoare.

Astăzi, la noapte și mâine în Sălişte

Fulguieli în timpul zilei cu o maximă de 0°C și o minimă de -3°C în timpul nopții. Vântul va sufla dinspre NW, atingând pe alocuri viteza de 18hm/h.

Prognoza meteo în Saliste pe 15 zile

Starea vremii în Saliste pe 14 zile ( 15 cu ziua de azi ) a fost actualizată în urmă cu 28 minute.

Orașe pe lângă Sălişte ordonate după distanță.

Sate și comune în apropiere de Sălişte

Toate distanțele sunt măsurate în linie dreaptă ( distanțele efective de călătorie pot diferi).